04:08 22.05.2024

РФ має намір зсунути державний кордон із Фінляндією та Литвою в Балтійському морі

2 хв читати
РФ має намір зсунути державний кордон із Фінляндією та Литвою в Балтійському морі

РФ має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області, повідомляє The Moscow Times у вівторок.

Згідно з документом, підготовленим Міноборони РФ, для цього буде змінено географічні координати точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відміряють ширину територіального моря РФ, а також прилеглої зони біля узбережжя та островів.

Як повідомляється, на кордоні з Фінляндією уряд РФ має намір "скоригувати" координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також поблизу північного вхідного мису річки Нарва, йдеться в додатку до постанови кабміну. На кордоні з Литвою під перегляд потрапила зона Куршської коси, райони мису Таран, мису на південь від мису Таран, а також Балтійської коси.

Як стверджується в документі, чинні географічні координати "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці", оскільки їх було зафіксовано "за морськими навігаційними картами дрібного масштабу", які, зі свого боку, ґрунтуються на роботах середини XX століття, а це "не дає змоги визначити зовнішній кордон внутрішніх морських вод" РФ.

Унаслідок пропонованих змін "буде встановлено відсутню раніше систему прямих вихідних ліній на південній частині російських островів у східній частині Фінської затоки, а також у районі м. Балтійськ і м. Зеленоградськ, що дає змогу використовувати відповідну акваторію, як внутрішні морські води Російської Федерації; зміниться проходження Державного кордону Російської Федерації на морі у зв'язку зі зміною положення зовнішньої межі територіального моря", пояснюють автори проєкту.

Як повідомляється, міністерства закордонних справ Фінляндії та Литви поки ніяк не прокоментували цей проєкт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З Харкова до Іспанії евакуювали двох китів-білух

21 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Польсько-українська безпекова угода буде готова "незабаром" – голова Комітету із закордонних справ Сейму Польщі

QR-код військово-облікового документа тепер можна пред'являти при перетині кордону - спікер ДПСУ

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на колишнього військовослужбовця у Дніпрі

Окупанти за добу 5 разів обстріляли 4 громади Сумської області - ОВА

Сирський відвідав навчальний центр, де готують мобілізованих

Глава МЗС України пояснив "відкликання" підписів під спільним комюніке Саміту миру

Підрозділи 24 ОМБр передислоковано для посилення оборони в район Часового Яру

Кулеба: у Пекіні уважно вивчають результати Саміту миру, переконаний у продовженні розмови з Китаєм щодо припинення війни в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА