10:38 13.05.2024

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

2 хв читати
СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Агента Федеральної служби безпеки РФ, який готував координати для ворожої атаки, затримали в Рівному в результаті спецоперації, повідомляється на сайті СБУ в понеділок.

"Перебуваючи за кермом власного авто, він об’їжджав місто та одночасно фіксував на камеру мобільного телефону можливі локації Сил оборони. В такий спосіб фігурант сподівався розвідати місця розташування потенційних цілей, зокрема військових шпиталів", - ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ завчасно отримали інформацію про розвідувальну активність зловмисника та затримали його, коли той проводив дорозвідку. В автомобілі затриманого вилучено гаджет, на який він приховано знімав військові об'єкти.

"За даними слідства, ворожим поплічником виявився уродженець тимчасово захопленого Криму. Він уже тривалий час проживав у Рівному, де займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів. До початку повномасштабної війни чоловік регулярно відвідував український півострів, де залишилися його родичі. Під час однієї з таких поїздок фігуранта завербувала співробітниця окупаційного "управління фсб в Криму та м. Севастополь". Після 24 лютого 2022 року вона дистанційно "активувала" свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь рф", - розповіли у спецслужбі.

Окрім наведення російських ракет на територію Рівненської області зловмисник відстежував рух військових колон із важкою технікою Збройних сил України автотрасами заходу країни.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА