20:18 08.05.2024

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

2 хв читати
У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів, що пройде у Києві 9 травня, візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн Європи, а також США; планується підписання понад 10 угод, включно зі сферою медицини, реабілітації та відновлення інфраструктури, повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

"Другий Міжнародний саміт міст і регіонів проводиться в межах Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України... 16 країн Європи, представники США, понад 100 іноземних делегатів будуть присутні завтра і понад 150 представників наших територіальних громад і регіонів", - розповів Кулеба у ефірі телемарафону.

За його словами, саміт проводиться з метою інтеграції проєктів та потреб українських громад з європейськими громадами та їх можливостями. "Це спілкування та обмін досвідом", - сказав він, зазначивши, що в межах заходу планується підписання понад 10 угод.

"Ми сьогодні бачимо вже 12 (угод – ІФ-У). Можливо, завтра цифра зміниться, бо є кілька країн, які приїхали саме з бажанням подивитися на власні очі, що тут відбувається. Тому сьогоднішній та завтрашній день дадуть їм більше конкретики, і ми зможемо підписати більше угод", - сказав заступник керівника Офісу президента.

Як зазначив Кулеба, для України пріоритетне значення має реабілітація та реалізація проєктів у цій сфері.

"Тому завтра відбудеться підписання 4 угод у сфері реабілітації та медицини. Також будуть проєкти, які стосуються відновлення наших громад. Також буде декларація, яка засвідчить підтримку в усіх аспектах з боку всіх учасників саміту", - резюмував він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА