13:26 27.04.2024

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

2 хв читати
У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Деякі офіційні особи США відновили обговорення ідеї замороження лінії протистояння у війні РФ проти України на нинішній позиції, оскільки останнього пакета американської військової допомоги Україні може не вистачити для повернення всієї своєї території, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у суботу з посиланням на західні ЗМІ.

"Ті, хто надав нинішній пакет допомоги, не заявляють, що він сам по собі дасть змогу Україні звільнити всю окуповану територію, а обговорення можливих кінцевих станів війни є дуже передчасним, оскільки президент Джозеф Байден підписав законопроєкт про новий пакет лише два дні тому. Військова допомога США наразі спрямовується в Україну, і її доставка до передових підрозділів займе кілька тижнів і матиме відчутний вплив на поле бою", - йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що українським силам спершу доведеться використати отриману допомогу США, щоб стабілізувати лінію фронту і зупинити наступ РФ найближчими тижнями. Водночас масштаб та інтенсивність прогнозованої російської наступальної операції влітку 2024 року, яка, найімовірніше, розпочнеться в червні, наразі залишаються незрозумілими, і російське військове командування може переглядати їх з урахуванням військових поставок Україні.

"Українським силам доведеться захищатися від літнього наступу Росії і не дати російським військам домогтися значних в оперативному сенсі успіхів у літні місяці, перш ніж українські сили зможуть забезпечити собі ініціативу на всьому театрі воєнних дій і провести контрнаступальну операцію пізніше, у 2024-му або 2025 році. Українські сили також мають вирішити поточні проблеми з кадрами шляхом навчання нового особового складу, оснащення нових підрозділів і відновлення старих. Точні терміни цих зусиль, які, ймовірно, відіграють значну роль у визначенні термінів майбутніх контрнаступальних операцій України, невідомі", - зазначають аналітики.

ISW продовжує вважати, що достатня і послідовна допомога Заходу матиме вирішальне значення для майбутніх українських контрнаступальних операцій, а здатність України повернути собі всю свою територію в довгостроковій перспективі залежить від численних майбутніх рішень на Заході, в РФ і в Україні.

Водночас наголошується, що західні партнери продовжують надавати Україні негайну і довгострокову військову допомогу, особливо у сфері протиповітряної оборони.

У ISW зазначають, що зниження можливостей протиповітряної оборони України дало змогу російській авіації сильно послабити оборону України на фронті ударами планерних бомб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА