01:13 25.04.2024

Президент США підписав законопроєкт про заборону TikTok

1 хв читати
Президент США підписав законопроєкт про заборону TikTok

Президент США Джо Байден у середу підписав закон про примус китайської материнської компанії TikTok - ByteDance - продати платформу соціальних мереж або піддатися національній забороні, повідомляє CNBC.

Президент Джо Байден у середу підписав закон про надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню, а також про примус китайської материнської компанії TikTok - ByteDance - продати платформу соціальних мереж або піддатися національній забороні.

TikTok уже пообіцяв боротися з цим заходом.

"Цей антиконституційний закон - заборона TikTok, і ми будемо оскаржувати його в суді", - написала компанія в середу в заяві на сайті X після того, як Байден поставив свій підпис. "Ця заборона зруйнує сім мільйонів підприємств і змусить замовкнути 170 мільйонів американців", - додала компанія у своїй заяві.

Генеральний директор TikTok Шоу Зі Чу опублікував відеореакцію на ухвалення законопроєкту про TikTok, назвавши його "моментом, що розчаровує" і підтвердивши готовність компанії оскаржити його.

Попри те, що Байден офіційно підтримав законопроєкт "про заборону TikTok", його кампанія з переобрання 2024 року повідомила NBC News у середу, що й надалі використовуватиме соціальну медіаплатформу для роботи з виборцями, принаймні протягом наступного року. Примітно, що термін від дев'яти місяців до одного року для ByteDance дає їй змогу зберегти право власності на TikTok до листопадових виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА