18:45 17.04.2024

Завідувач психіатричної лікарні в Сумах за $3 тис. робив ухилянтів реальними пацієнтами - ДВБ Нацполіції

1 хв читати
Завідувач психіатричної лікарні в Сумах за $3 тис. робив ухилянтів реальними пацієнтами - ДВБ Нацполіції

У Сумській і Тернопільській областях оперативники департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції ліквідували схеми для ухилянтів, затримано завідувача спеціалізованої лікарні разом зі спільником і підприємця.

"Довідку про психічне захворювання охочі уникнути служби в армії могли оформити за $3 тис. у завідувача спеціалізованої лікарні в Сумській області. Він разом із компаньйоном торгував "білими квитками", - йдеться в повідомленні ДВБ Нацполіції на сторінці у фейсбуці у середу.

Водночас у Нацполіції зазначають, що для отримання неправдивого діагнозу "клієнтам доводилося ставати реальними пацієнтами психлікарні й проходити там номінальне лікування".

Оперативники Сумського управління ДВБ поліції затримали зловмисників після одержання грошей в обмін на підроблені документи. Обом фігурантам повідомлено про підозру.

Також, згідно з повідомленням, у Тернополі підприємець за $12 тис. сприяв чоловікам в отриманні документів про тимчасову непридатність до військової служби. "Він переконував, що має зв'язки й може домовитися з членами військово-лікарської комісії про необхідний діагноз", - уточнюють у Нацполіції.

Оперативники Тернопільського управління ДВБ затримали бізнесмена під час передачі коштів, йому також повідомили про підозру.

Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура м. Суми та Тернопільська обласна прокуратура. У Тернополі заходи з викриття відбувалися у взаємодії зі співробітниками військової контррозвідки СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА