20:24 10.04.2024

Екскерівників господарського підрозділу СБУ викрито на розкраданні понад 26 млн грн на оборудках із пальним

2 хв читати
Екскерівників господарського підрозділу СБУ викрито на розкраданні понад 26 млн грн на оборудках із пальним

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю паливно-мастильних матеріалів для потреб СБУ, до організації якої причетні екскерівники господарського підрозділу служби.

"Головне управління внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України у співпраці з НАБУ та ОГП викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році. До організації оборудки причетні колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та його перший заступник. Обоє раніше були звільнені із займаних посад за ініціативою Голови СБУ Василя Малюка", - йдеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі в середу.

Під час досудового розслідування і тривалих експертиз встановлено, що екскерівники організували придбання за штучно завищеними цінами паливно-мастильних матеріалів для службових авто і бронетехніки СБУ.

"Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації", - наголошується в повідомленні.

Унаслідок злочинних дій фігурантів підрозділам СБУ було завдано понад 26 млн грн збитків.

Під час обшуків у помешканнях експосадовців правоохоронці виявили понад 11 млн у гривневому еквіваленті. Крім цього, під час слідчих дій за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній було вилучено незареєстровану зброю, зокрема, бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет та більше ніж півтисячі набоїв до вогнепального озброєння.

На підставі зібраних матеріалів слідчі СБУ повідомили експосадовцям про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах); ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності інших військових формувань – Службі безпеки України в особливий період).

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу, їм загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА