12:48 10.04.2024

Росія планує набрати ще близько 400 тис. контрактників у 2024 році - британська розвідка

1 хв читати
Росія планує набрати ще близько 400 тис. контрактників у 2024 році - британська розвідка

РФ планує набрати ще близько 400 тис. військових на службу за контрактом у 2024 році, зазначають у британській розвідці.

У звіті, оприлюдненому в середу в соціальній мережі Х Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, ідеться про те, що "така кількість необхідна для підтримки військ РФ в Україні, які зазнали величезних втрат, а також для реалізації планів зі збільшення чисельності збройних сил країни-агресора до 1,32 млн цього року і до 1,5 млн згодом".

У британській розвідці також зазначають, що російські війська в Україні укомплектовані солдатами контрактної служби й деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року. На солдатів строкової служби зазвичай тиснуть з метою змусити їх вступити на службу за контрактом, і тоді вони будуть зобов'язані служити в Україні.

Констатується, що "Росія продовжує здійснювати весняний та осінній призов до армії. Весняний призов розпочався 1 квітня 2024 року. Цієї весни в армію буде призвано близько 150 тис. військовослужбовців віком від 18 до 30 років, що відповідає кількості призовників, призваних раніше. Вони служитимуть 12 місяців у всіх родах військ Росії, але наразі їх не залучають до бойових дій на території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА