20:52 26.02.2024

Біля Часового Яру проводили і проводять інженерні роботи, укріплення не дадуть змоги ворогу здійснити "легку прогулянку" - Євлаш

2 хв читати

Поблизу міста Часів Яр (Бахмутський район Донецької області) проводили та проводять інженерні роботи, також триває зведення фортифікаційних споруд на куп'янському напрямку, заявив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Ілля Євлаш.

"Біля Часового Яру також проводилися і проводяться інженерні роботи, ворог уже досить близько до цього населеного пункту. Однак ці інженерні укріплення, які там є, вони не дозволять ворогу просто так здійснити "легку прогулянку". Звичайно, ми будемо бити ворога з усіх напрямків, з усього наявного озброєння, амуніції", - сказав Євлаш в ефірі телемарафону в понеділок.

Начальник пресслужби зазначив, що противник намагається атакувати "як у лоб, так і по флангах", що поблизу н.п. Іванівське та Богданівка, використовуючи різні штурмові загони (десантники, Шторм Z, Шторм V, Ахмат). Крім того, зафіксовано застосування на ділянці ворогом всюдиходів для того, щоб дістатися до лінії фронту.

"Ось остання атака була така, вони застосовували баггі, оскільки земля досить м'яка зараз там, якщо можна так сказати. І звісно, пішки з амуніцією і БК складно добиратися. Вони використовують такі маневрені всюдиходи, куди можуть сісти кілька людей - 5-6, і на таких апаратах добираються до лінії фронту", - додав він.

Однак противник виявляється українськими воїнами, хоча їм доводиться економити боєприпаси і прицільно вражати окупантів, зазначив Євлаш.

Зі свого боку, говорячи про куп'янський напрямок, начальник пресслужби наголосив, що "досить потужні фортифікації почали зводити ще з осені".

"Зараз триває зведення фортифікаційних споруд на цьому напрямку: там є і бетонні споруди, які є довготривалими оборонними точками, крім того, постійно риються десятки ВОПів, які вже облаштовані на цьому напрямку. Впроваджуються мінні поля на найбільш загрозливих ділянках", - сказав Євлаш.

На менш загрозливих напрямках, за його словами, використовуються колючий дріт, протитанкові міни, ціла низка протитанкових ровів, мінування тощо.

"Ворогу не буде легко пройти зараз, оскільки ми контролюємо основні панівні висоти на цьому напрямку, щоб наносити вогневе ураження ще на випередження, виявляємо, відстежуємо переміщення супротивника", - зазначив Євлаш.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА