19:11 06.02.2024

Відновлення метро на Теремки ведеться за графіком - член транспортного комітету парламенту

2 хв читати

Роботи з відновлення метро на Теремки ведуться за графіком. Про це заявив народний депутат, член транспортного комітету ВР Костянтин Бондарєв за результатами зустрічі з начальником КП "Київський метрополітен" Віктором Брагінським. Бондарєв також спростував фейки щодо роботи метро на Теремки.

"Як представник Комітету ВР з питань транспорту зустрівся з начальником КП "Київський метрополітен" Віктором Брагінським. Цього тижня проєкт відновлення тунелю метрополітен передає в експертизу. Після його затвердження будуть чітко визначені строки відновлювальних робіт та їхня вартість. На сьогодні все за графіком", - повідомив Костянтин Бондарєв.

Він також особисто проїхався метро та наземним транспортом, який курсує вздовж пошкодженої ділянки метро. І повідомив, що дорога від "Теремків" до "Либідської" у нього зайняла близько 20 хвилинн.

Бондарєв також спростував інші фейки про роботу "синьої" гілки метро.

"Метро між станціями "Теремки" та "Голосіївська" працює – у режимі шатлу. Станції метро "Теремки", "Іподром", "Виставковий центр", "Голосіївська", "Деміївська" працюють як укриття. Той, хто розганяв фейки, що станції закриті взагалі, наражає життя людей на небезпеку. Механізм повернення коштів на транспортну картку, якщо ви їдете з пересадкою з одного виду транспорту на інший, запущений та працює. Кошти повертаються на наступний день", - зазначив Бондарєв.

Крім того, народний депутат нагадав попередній висновок судових експертів про причини аварії – неякісні проєкт та будівельні роботи.

"Назагал, чекаємо на відповіді, хто винен, чому перервався рух метро між "Либідською" і "Деміївською" та як зробити, що на майбутнє ситуація не повторилась", - наголосив Костянтин Бондарєв.

Раніше директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор повідомляв, що наукові, вишукувальні роботи наближаються до завершення. Орієнтовно на кінець червня – липень рух полагодженим тунелем метро має бути відновлений.

Також повідомлялося, що експерти Науково-дослідної судово-експертної установи у попередніх висновках назвали причинами деформації тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" неякісні проєктні рішення з облаштування тунелю в межах аварійної ділянки та неякісні будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки.

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що між станціями метро "Теремки" та "Либідська" наразі курсують 82 автобуси та 20 тролейбусів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА