13:55 13.01.2024

Кулеба закликає країни G7 і ЄС вжити рішучих заходів щодо перекриття поставок до РФ товарів, що містять військові компоненти

2 хв читати
Кулеба закликає країни G7 і ЄС вжити рішучих заходів щодо перекриття поставок до РФ товарів, що містять військові компоненти

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає всі країни G7 і ЄС почути Україну і вжити рішучих заходів щодо перекриття поставок до РФ товарів, що містять військові компоненти.

Під час спільної заяви до преси з французьким колегою Стефаном Сежурне в суботу в Києві Кулеба нагадав про сьогоднішній російський обстріл, наголосивши, що "в російських ракетах, які летять на голови українців, уже неодноразово знаходили чимало компонентів західного виробництва".

Так, згідно зі свіжим звітом Київської школи економіки та групи Єрмака-Макфола, 44% усіх електронних компонентів озброєнь Росії - це розробки західних компаній, наголосив міністр.

"До Франції в цьому питанні, до речі, найменше претензій. Але як до члена ЄС, як до члена G7, я хочу скористатися цією можливістю і закликати всі країни G7 і ЄС, нарешті, почути Україну і вжити рішучих заходів, щоб перекрити поставки в Росію товарів, що містять ці компоненти. Росія використовує пральні машини, мікрохвильовки та інші побутові прилади не для прання та їжі, а для вилучення з них окремих запчастин для того, щоб потім вбудувати їх у свої ракети і вбивати українців", - заявив Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що списки компонентів, які Україна знаходить у збитих російських ракетах, регулярно передаються партнерами. Він наголосив, що українська сторона вже неодноразово закликала вжити заходів щодо блокування поставок компонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА