15:00 28.11.2023

Конференція президентів Європарламенту очікує, що Європейська рада схвалить початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

2 хв читати
Конференція президентів Європарламенту очікує, що Європейська рада схвалить початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

Конференція президентів Європейського парламенту вітає позитивну рекомендацію Європейської Комісії розпочати переговори про вступ з Україною та очікує, що Європейська рада підтвердить рекомендацію на засіданні в грудні.

Як повідомляється на сайті Європарламенту, Конференція президентів вітає голову Верховної Ради Руслана Стефанчука та підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським парламентом.

"Це важливий крок у зміцнення багатовимірного партнерства, яке є найважливішим елементом підготовки українських політичних інституцій до інтеграції в ЄС. Це партнерство буде підкріплене заснуванням постійної присутності Європейського парламенту в Києві, розвиваючи та підтримуючи наші зв'язки з Верховною Радою та українським народом. З цієї нагоди Конференція президентів знову заявляє про свою рішучу підтримку рішення Європейської ради надати Україні статус кандидата до ЄС у 2022 році та вітає позитивну рекомендацію Європейської Комісії від 8 листопада 2023 року розпочати переговори про вступ з Україною. Очікує, що Європейська рада підтвердить рекомендацію на її засіданні в грудні", - зазначено в повідомленні.

Конференція президентів сподівається, що Україна продовжить свій "конструктивний і амбітний підхід" до необхідних реформ. Також лідери політичних груп підтверджують свою прихильність членству України в ЄС, що "є геостратегічною інвестицією в єдину і сильну Європу".

"Конференція президентів наголошує, що Україна є і залишиться пріоритетом для Європарламенту. Україна може розраховувати на невтомні зусилля і прихильність захисту законних амбіцій і прагнень українського народу", - йдеться в повідомленні.

Так, лідери політичних груп сподіваються на активізацію співпраці з Верховною Радою 2024 року, зокрема за допомогою міжкомітетських зустрічей і візитів у період виборів до Європейського парламенту та після них.

Конференція президентів складається з президента Європейського парламенту та голів політичних груп.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА