18:20 10.11.2023

Співпраця та єдність усіх, хто цінує мир, дасть змогу запобігти катастрофам - Зеленський у зверненні до Паризького форуму миру

2 хв читати
Співпраця та єдність усіх, хто цінує мир, дасть змогу запобігти катастрофам - Зеленський у зверненні до Паризького форуму миру

Співпраця та єдність усіх, хто справді цінує мир, може запобігти катастрофам і зупинити страждання народів, заявив президент України Володимир Зеленський, звертаючись за допомогою відеозв'язку в п'ятницю до учасників Паризького форуму миру.

"Вдячний, що в такі складні, турбулентні часи Паризький форум миру залишається дієвим і робить свій внесок у глобальну співпрацю. І що справді важливо для глобальної стабільності - він зміцнює співпрацю між Європою та Африкою, Азією, Латинською Америкою", - сказав він.

За словами Зеленського, "немає кількох "великих", які нібито можуть щось вирішувати за всіх у світі... Усі народи рівні, і кожен народ заслуговує на повагу".

"Лише такий підхід може реалізувати право кожної дитини, кожної нації на мир, у якому буде більше прикладів досягнення миру, ніж історій його руйнування. Тому колись я пропонував Українську формулу миру, щоб захистити наш народ і створити глобально значущий прецедент відновлення чесного миру", - наголосив він.

"Закликаю вас примножувати єдність і спільні зусилля заради того, щоб дати світові необхідні відповіді на наявні глобальні питання... Складні питання. Але немає таких труднощів, які не можна було б подолати єдністю людей", - заявив Зеленський.

Він подякував "Франції та особисто президенту Макрону за непохитну віру в глобальну співпрацю, за нові формати такої співпраці, за їхню невичерпну енергію в роботі над об'єднанням світу".

Зеленський також подякував президенту Євроради Шарлю Мішелю за "лідерство й за те, що спрямовує силу Європи на глобальне благо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА