19:43 20.09.2023

У Нью-Йорку Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Албанії

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою і запросив представника цієї країни долучитися до підготовки Глобального саміту миру, повідомила пресслужба глави Української держави.

"На полях 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою. Албанія головує в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй протягом вересня поточного року", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента України в середу.

Як зазначається в повідомленні, Зеленський "високо оцінив внесок Албанії в протидію повномасштабній російській агресії, зокрема в межах непостійного членства країни в Раді Безпеки ООН".

Зеленський також висловив подяку за послідовну позицію Республіки Албанія щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, а також за рішення албанського уряду про надання практичної допомоги Україні.

Як повідомляється, президент поінформував прем'єр-міністра Албанії про ситуацію на полі бою і розповів про виклики, пов'язані з мінуванням величезних територій. Сторони обговорили допомогу балканських країн у відновленні та реконструкції України.

Зеленський також поінформував Еді Раму про "зусилля нашої держави з консолідації міжнародної підтримки української Формули миру. Президент запросив представника Албанії приєднатися до наступної зустрічі на рівні радників і до підготовки Глобального саміту миру".

"Президент подякував Албанії за приєднання до Спільної декларації G7 про підтримку України. Цей документ, зокрема, є основою для подальших двосторонніх угод між Україною та її партнерами", - наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі президент України та прем'єр-міністр Албанії підписали спільну декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА