07:02 08.09.2023

Туреччина продовжує працювати над відновленням "Чорноморської зернової ініціативи"

2 хв читати
Туреччина продовжує працювати над відновленням "Чорноморської зернової ініціативи"

Туреччина продовжує працювати над відновленням "Чорноморської зернової ініціативи" і готова активно сприяти припиненню вогню і встановленню миру в регіоні, заявив у четвер на пресконференції в Міністерстві національної оборони Туреччини радник із преси та зв'язків із громадськістю контр-адмірал Зекі Актюрк.

"Ми уважно стежимо за розвитком подій між Російською Федерацією та Україною, що становлять серйозну загрозу безпеці нашого регіону і світу. Перш за все, ми повторюємо, що готові відігравати активну, сприятливу роль у забезпеченні припинення вогню і подальшого сталого миру та надавати всі види підтримки для пом'якшення гуманітарної кризи", - процитувала його слова пресслужба міністерства.

За його інформацією, Туреччина продовжує контактувати з ООН, керівництвом РФ і України щодо продовження "зернової ініціативи", припиненої Росією. Наразі ведеться робота Міністерством закордонних справ Туреччини.

"Ми віддаємо перевагу тому, щоб після зустрічі (у Сочі - ІФ-У) було зроблено позитивні кроки для продовження цієї ініціативи, яка робить великий внесок у стабілізацію світових цін на продовольство і доводить, що всі кризи можна розв'язати доброю волею та діалогом", - зазначили в Міноборони та додали, що поточний "делікатний баланс безпеки" у Чорному морі повинен підтримуватися в рамках "регіональної приналежності та принципів Монтре".

Як повідомлялося, 4 серпня президенти Туреччини і Росії на зустрічі в Сочі не дійшли згоди щодо відновлення дії "зернового коридору" в Чорному морі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА