12:36 02.08.2023

"Енергоатом" вивів у ремонт черговий блок АЕС - "Укренерго"

2 хв читати
"Енергоатом" вивів у ремонт черговий блок АЕС - "Укренерго"

 2 серпня пішов у плановий ремонт ще один атомний енергоблок, що зменшило виробництво на атомних електростанціях, які забезпечують покриття більшої частини споживання, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі в середу, відповідно необхідно суттєво економити електроенергію, особливо у вечірні години максимального споживання.

"За значного зростання споживання, особливо у вечірні години, імпорт електроенергії зможе частково допомогти його забезпечити", - попередив системний оператор.

За його даними, найвище споживання у вівторок, 1 серпня, було о 21:30 і порівняно з понеділком зросло на 1,7%, що дорівнює потужності одного теплового енергоблока, який необхідно додатково залучати для забезпечення потреб в електроенергії. Водночас кількість енергоблоків, які можуть працювати та виробляти електроенергію, суттєво обмежена через масштабну ремонтну кампанію, вкотре констатувало "Укренерго".

Згідно з даними сайту ENTSO-E, у середу на 3,2% зріс імпорт е/е зі Словаччини - до 3345 МВт-год на добу, що надходить о 3:00, з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 16:00 до 24:00 переважно потужністю до 350 МВт (максимально можливе за цим напрямком). Також, як зазначає "Укренерго", надходить імпорт з Молдови з 9.00 до 11.00 і з 17.00 до 23.00 до 58 МВт (дані на ENTSO-E по цій країні не відображаються). Експорт відсутній.

"Укренерго" уточнило, що через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 424 населені пункти. Також через негоду є відключення в 13 населених пунктах Сумської та Кіровоградської областей.

Міністерство енергетики зі свого боку повідомило, що в Донецькій області внаслідок обриву дроту лінії електропередачі під напругу потрапив чоловік - він загинув. Триває розслідування обставин трагедії.

Міненерго також зазначило, що минулої доби сталися аварійні ситуації в мережах "Укренерго" - двічі вимикали лінію 330 кВ у Київській області, яка частково проходить через територію Білорусі, де й сталося пошкодження. Також через несприятливі погодні умови тимчасово вимикалася лінія 330 кВ у Полтавській області. Споживачам електропостачання не припиняли.

У Херсоні кількість споживачів, які залишаються без світла після підриву Каховської ГЕС, кілька днів залишається незмінною - 11,4 тис., але більш ніж на 3,5 тис. менше, ніж було зафіксовано в перші дні після трагедії.

За даними Міненерго, рівень води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС становить 16,29 м (мінус 37 см до рівня в перші дні після розливу Каховського водосховища - ЕР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

Окупанти вночі та вранці обстріляли дві громади Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА