13:13 13.06.2023

Німеччина продовжить постачання танків Leopard 1 Україні, до кінця року їх буде понад 100 - міністр оборони

2 хв читати
Німеччина продовжить постачання танків Leopard 1 Україні, до кінця року їх буде понад 100 - міністр оборони

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував подальші постачання Україні танків Leopard 1 після отримання інформації про знищення танків наступного покоління Leopard 2 під час бойових дій.

"Ми не зможемо замінити кожен танк, який наразі вийшов із ладу. Але те, що ми робимо... з липня ми продовжимо постачання відремонтованих танків Leopard 1 A5, які пройшли ремонт, і до кінця року їх буде понад 100. Танки, як і раніше, будуть", - сказав Пісторіус в ефірі німецького телеканала RTL.

Як повідомлялося, заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник закликав Німеччину надати Україні більше військової техніки, зокрема бойові танки Leopard 2. "Кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для вирішального наступу", - сказав він в інтерв'ю Berliner Tagesspiegel.

Із його точки зору, Бундесвер у змозі надати понад 18 одиниць, які вже поставлені з його запасів, що перевищують 300 одиниць. На думку заступника міністра, нинішню кількість можна "потроїти, не ставлячи під загрозу здатність Німеччини захищатися".

Танки Leopard 1 виробляли в 1965-1984 роках. Вони перебували на озброєнні бундесверу до 2010 року, їх змінили Leopard 2, але вони досі перебувають на озброєнні низки країн. У лютому 2023 року Федеральний уряд Німеччини затвердив експорт основних бойових танків Leopard 1 A5 в Україну для законної самооборони проти російської агресивної війни, яка порушує міжнародне право. Крім Німеччини, про плани поставити Leopard 1 в Україну оголосили Данія і Нідерланди.

Leopard 2 - основний бойовий танк бундесверу; перебуває також на озброєнні Австрії, Угорщини, Польщі, Туреччини, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Іспанії, Данії, Греції, Фінляндії, Нідерландів. Канада, Польща, Швеція, Данія, Фінляндія, Нідерланди та Іспанія вже передали частину з них Україні або заявили про намір передати.

Німецький машинобудівний концерн Rheinmetall повідомив про наміри поставити Україні в поточному році 50 Leopard 2 A4 і майже 100 Leopard 1 старої конструкції після відновлювальних робіт, а також про наміри провести переговори з Україною щодо будівництва танкового заводу на українській землі.

Джерело: https://www.welt.de/politik/ausland/article245830166/Ukraine-News-Moskau-berichtet-russische-Truppen-erobern-deutsche-Leopard-Panzer.html/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА