14:29 10.06.2023

Велика Британія надасть Україні гуманітарну допомогу в розмірі GBP16 млн, зокрема для постраждалих у Херсонській області

2 хв читати
Велика Британія надасть Україні гуманітарну допомогу в розмірі GBP16 млн, зокрема для постраждалих у Херсонській області

Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку (FCDO) Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії надасть Україні GBP16 млн, щоб партнери з надання допомоги могли допомогти цивільним особам, включно з 32 тис. осіб, які безпосередньо постраждали від повені внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції у Херсонській області, а також тим, хто перебуває поблизу лінії фронту, і переміщеним особам.

Як повідомляється на сайті британського уряду в суботу, фінансування передбачає GBP10 млн Руху Червоного Хреста, GBP5 млн Управлінню ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) і GBP1 млн Міжнародній організації з міграції (МОМ).

"Щоб підтримати рятувальні роботи і впоратися з наслідками триваючої повені, FCDO відправляє в Україну човни, громадські фільтри для води, водяні насоси і водонепроникні комбінезони", - йдеться в повідомленні.

Також очолюваний Великою Британією Фонд партнерства за стійку Україну вже доправив до Херсона два спеціалізовані рятувальні катери, пошуково-рятувальне обладнання та травматологічне обладнання для надання допомоги в проведенні рятувальних операцій Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

"Додаткові 16 мільйонів фунтів стерлінгів виділено на знак визнання зростаючих потреб по всій Україні, зокрема в районах, що постраждали від руйнування Каховської греблі. Фінансування підтримуватиме організації, які надають допомогу в цьому районі постраждалим від повені людям, за допомогою обладнання для швидкого реагування, житла і предметів першої необхідності... Крім невідкладних рятувальних робіт, це фінансування допоможе реагувати на триваючі наслідки повені, зокрема на інфекційні захворювання, що передаються через воду, втрату засобів для існування та ризики, пов'язані з наземними мінами", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що обладнання почне надходити в Україну наступного тижня.

У британському уряді зазначають, що цей пакет допомоги є частиною загальної підтримки Великої Британії Україні, яка наразі становить GBP1,5 млрд у вигляді економічної та гуманітарної допомоги.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

Кулеба і Бербок обговорили, як прискорити ухвалення рішення третіми країнами про постачання Україні додаткових Patriot

Військовим даватимуть до 15 днів додаткової відпустки за знищену ворожу техніку - рішення Кабміну

Кабмін провів звільнення і призначення заступника міністра в Міненерго - Мельничук

Шмигаль доручив Міносвіти та місцевій владі забезпечити ресурси для роботи генераторів у закладах профтехосвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА