12:21 16.05.2023

Право на отримання компенсації за зруйноване житло підтверджено лише у третини мешканців Маріуполя, які подали заявки в "Дію"

1 хв читати
Право на отримання компенсації за зруйноване житло підтверджено лише у третини мешканців Маріуполя, які подали заявки в "Дію"

Лише третина мешканців Маріуполя, які подали заявки до "Дії" щодо зруйнованого житла, є верифікованими власниками, дані про їхню власність є в Єдиному держреєстрі майнових прав, повідомила засновниця волонтерського проєкту "Поверни своє" Ольга Оніщук.

Вона зазначила, що левова частка звернень до проєкту "Поверни своє" з різних правових питань отримання компенсації за зруйноване житло надходить саме від маріупольців, і проблеми з підтвердженням правовстановлювальних документів системні.

"Лише 30% тих, хто зміг забрати тривожну валізу з документами зі зруйнованого російськими окупантами міста, є верифікованими власниками: інформація про їхнє житло міститься в Держреєстрі майнових прав", - повідомила вона в соцмережі "Фейсбук" за підсумками зустрічі з мером Маріуполя Вадимом Бойченком.

За попередніми даними, у Маріуполі повністю зруйновано понад 1 тис. багатоквартирних будинків.

"Близько 50 тис. сімей унаслідок військової агресії Росії втратили свої будинки. З них майже половина не має жодних правовстановлювальних документів на знищене майно. Архівні дані бюро технічної інвентаризації, на жаль, були втрачені", - констатувала Оніщук.

Вона додала, що експерти "Поверни своє" опрацьовують варіанти підтвердження статусу власника для отримання компенсації за руйнування, які пропонуватимуться владі для реалізації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА