17:14 31.03.2023

Зеленський узяв участь у церемонії підняття Державного прапора на відновленому флагштоку в Бучі та вручив міському голові почесну нагороду "Місто-герой"

1 хв читати

У річницю звільнення Бучі від російських окупантів президент Володимир Зеленський узяв участь у піднятті Державного прапора України на відновленому флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської міської територіальної громади, повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що флагшток розташований на площі на перехресті дороги з Бучі до смт Ворзель. На цьому місці 3 березня 2022 року відбувся великий бій: підрозділи Збройних сил України та добровольці зупинили колону російської бронетехніки, яка рухалася з боку Бородянки та Ворзеля. Маючи легке озброєння, добровольці майже добу тримали кругову оборону проти сил росіян, що кількісно переважали.

"Раніше на цій площі розташовувався найбільший у регіоні прапор України, який ворог знищив під час окупації. Тепер цей прапор відновили й урочисто підняли в присутності президента та високих гостей", - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що глава держави вручив почесну нагороду "Місто - герой України" міському голові Бучі Анатолію Федоруку.

"Сьогодні для мене честь вручити Бучі - місту героїв - почесну відзнаку, що символізує силу цього міста, символізує складний шлях, пройдений українцями", - зазначив Зеленський.

Він також вручив військовослужбовцям державні нагороди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА