11:22 14.03.2023

У Києві частину інженерних загороджень буде демонтовано, частину модернізують

2 хв читати
У Києві частину інженерних загороджень буде демонтовано, частину модернізують

Київська міська військова адміністрація разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва розробили спільне рішення щодо вдосконалення системи інженерних загороджень у столиці, розгорнутої після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року, повідомляють у телеграм-каналі військової адміністрації столиці у вівторок.

Нині інженерні загородження, розгорнуті в усіх районах Києва, обладнані бетонними блоками, мішками з піском, окопами, бліндажами. Разом як єдина система вони виконують свою захисну функцію. Однак, як наголошується в повідомленні, за рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій у Києві була зведена до мінімальної, тому було ухвалено рішення щодо вдосконалення чинної системи.

"Деякі блокпости та інженерні споруди залишаться функціонувати; частина інженерних загороджень перейде в "сплячий" режим; інші інженерні загородження будуть повністю демонтовані", - повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, інженерні споруди, які й надалі мають виконувати свою функцію, залишаться, але непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; бліндажі укріплять, окопи упорядкують.

Частину інших інженерних загороджень, які матимуть значення для оборони міста, буде збережено в "сплячому" режимі. "Такі блокпости приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях. Щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойових режим в найкоротший час", - розповів Попко.

Решту систем інженерних загороджень Києва, у яких немає наразі потреби, демонтують: блокпости приберуть із проїжджої частини, бетонні блоки, мішки з піском і протитанкові їжаки вивезуть, окопи засиплють, бліндажі демонтують.

"Впровадження такого системного рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців. Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом. Але прошу нікого не забувати – війна в Україні триває! Повністю воєнну загрозу з північного напрямку ніхто не знімав. Крім того, є й інші безпекові завдання, які мають виконуватися в столиці воюючої країни", - наголосив Попко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА