07:23 06.03.2023

Запуск нової японської ракети-носія Н3 перенесено на 7 березня

2 хв читати

Запуск нової японської ракети-носія H3, скасований у лютому перед самим стартом через технічні проблеми, планується провести 7 березня, повідомило в неділю Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).

Раніше його передбачалося здійснити 6 березня. Про причини відтермінування запуску на добу не повідомляють.

Ракета з другої спроби має вивести на орбіту оптичний супутник дистанційного зондування Землі ALOS-3.

Запуск планують здійснити 7 березня в годинне вікно з 10:37 до 10:44 за токійським часом (03:37 - 03:44 за Києвом) із космодрому Танегасіма в префектурі Кагосіма на південному заході країни. Ракета має вивести супутник на сонячно-синхронну орбіту висотою 669 км.

Технічні проблеми, що виникли під час спроби першого запуску ракети-носія Н3, усунуто, зазначили в японському агентстві.

Як повідомляло JAXA, перший запуск нової японської ракети із супутником 17 лютого було скасовано за секунди до старту через відмову двигунів бічних прискорювачів першого ступеня. Запуск основного двигуна було здійснено, проте бічні прискорювачі не запрацювали.

H3 - основна ракета-носій Японії для виведення на орбіту корисного навантаження. Вона замінила ракету H2A.

За інформацією JAXA, H3 може виводити корисне навантаження масою понад чотири тонни на сонячно-синхронну орбіту і близько восьми тонн на геоперехідну орбіту. Це в 1,3 раза перевищує масу корисного навантаження, яку була здатна виводити ракета H2A.

Оптичний супутник дистанційного зондування Землі ALOS-3, розроблений японською корпорацією Mitsubishi Electric, оснащений кольоровою камерою з надвисокою роздільною здатністю до 80 см. Він має виконувати завдання разом із супутником ALOS-2, запущеним 2014 року.

Супутник ALOS-3 планується використовувати для безперервного спостереження за земною поверхнею з метою запобігання природним катастрофам, моніторингу стану довкілля і прибережних районів. Термін роботи апарату масою близько трьох тонн розрахований на сім років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА