19:31 22.02.2023

В Естонії заборонили володіти зброєю особам без громадянства держав - членів НАТО або ЄС

2 хв читати
В Естонії заборонили володіти зброєю особам без громадянства держав - членів НАТО або ЄС

Парламент Естонії на засіданні в середу затвердив поправки до закону "Про зброю", згідно з якими дозвіл на зброю видаватимуть лише громадянам держав-членів Євросоюзу і НАТО, які мають посвідку на проживання в Естонії або живуть у країні на підставі дозволу на проживання.

"Усі люди, які не мають естонського громадянства, громадянства іншої держави - члена Європейського Союзу або громадянства держави-члена НАТО, втратять право на володіння зброєю в Естонії", - повідомив на пресконференції міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс.

Поправки стосуватимуться 683 іноземців, які постійно проживають у республіці, переважно громадян Росії та Білорусі, а також 595 негромадян, котрі володіють мисливською та іншою зброєю.

"Для них дозволи на зброю буде визнано недійсними, а видачу нових дозволів буде припинено. Дозволи, видані особам із невизначеним громадянством, діють до зазначеної в них дати, не більше ніж п'ять років. Дозволи, видані іншим іноземцям, діють протягом одного року", - повідомила пресслужба парламенту.

На думку депутатів, перехідний період дасть змогу адаптуватися до змін, здати зброю, привести частину зброї в непридатний до стрільби стан або вжити заходів для зміни громадянства. "За необхідності зброю і боєприпаси буде вилучено в примусовому порядку", - уточнюється в повідомленні.

Згідно з поправками, про отримання дозволу на зброю зможуть тепер клопотати лише іноземці, які володіють естонською мовою на достатньому рівні. Це пов'язано з тим, що відповідний іспит надалі в повному обсязі відбуватиметься естонською мовою.

Оновлений закон також доповнить підстави для відмови у видачі дозволу на зброю. Зокрема, передбачається, що людина, яка вчинила певні види тяжких злочинів, ніколи не зможе клопотати про дозвіл на зброю.

Планується, що поправки набудуть чинності 5 березня. За оновлений закон проголосували 67 депутатів зі 101.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА