16:11 06.02.2023

Україна однією з перших висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації наслідків землетрусу, триває робота з організації приїзду групи українських рятувальників до країни – посол

2 хв читати
Україна однією з перших висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації наслідків землетрусу, триває робота з організації приїзду групи українських рятувальників до країни – посол

Україна була однією з перших держав, яка висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації руйнівного землетрусу на півдні країни, повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар.

"Коли стало відомо про поштовхи або про обсяги руйнувань, Туреччина звернулася до міжнародної спільноти з проханням про допомогу. Наразі кожна країна реагує наскільки може. Ми були одними з перших, хто висловив готовність допомогти, й наразі триває комунікація щодо того, чим ми можемо допомогти" , – сказав Боднар в ефірі національного телемарафону в понеділок.

За його словами, наразі триває робота над організацією приїзду групи українських рятувальників до країни.

При цьому дипломат зазначив, що наразі немає інформації "загрозливого характеру" щодо українців, котрі живуть у Туреччині.

"Є інформація, що члени деяких сімей не можуть встановити контакт із родичами, які проживали в провінції Хатай чи деяких інших регіонах. Зараз у нас створено оперативний штаб, ми збираємо всю наявну інформацію та запити від наших громадян. Залучаємо нашу громаду, представників бізнесу, які є в цьому регіоні та можуть перевірити наявність наших громадян там. Органи влади також залучені", - розповів посол.

Він уточнив, що "зараз дуже важко отримати достовірну інформацію", оскільки в постраждалих районах нема зв'язку.

"Крім того, першочергові зусилля спрямовані на те, щоб урятувати людей під завалами та надавати допомогу пораненим", - наголосив Боднар.

"У нас є понад 20 звернень, ми їх усі опрацьовуємо. Ті запити, які ми отримали, ми передаємо і турецькій стороні, і нашим представникам, котрі намагаються через локальні мережі з'ясувати якусь інформацію. Однак повної інформації чи інформації загрозливого характеру поки що немає", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА