12:02 01.02.2023

Прем'єр Литви виступає за заміну викладання російської мови у школах на польську

1 хв читати
Прем'єр Литви виступає за заміну викладання російської мови у школах на польську

Прем'єр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що викладання російської мови як другої іноземної в литовських школах можна замінити на польську.

"Я справді за те, щоб польська мова якомога більше була присутня у школах як іноземна", - сказала вона в інтерв'ю польській вільнюській радіостанції Znad Wilii в середу.

За її словами, знайти вчителів польської мови не важко, тому що в Литві є польські школи, де в міру зменшення кількості учнів учителі можуть перейти на роботу до литовських шкіл.

"Хотілося б, щоб у школі, у системі освіти, за яку відповідає держава, у дітей був вибір кращий, ніж російська, єдина друга іноземна мова, яку ми можемо надати, тому що у нас просто немає педагогів, які могли б викладати іншими мовами. Я була б всіма чотирма "за" те, щоб латиська та польська мови були якомога доступнішими як друга іноземна", - сказала Шимоніте.

За даними литовського міністерства освіти, науки і спорту, цього навчального року російську мову як другу іноземну обрали майже 15 тисяч учнів шостих класів.

Керівництво сфери освіти Литви рекомендувало школам відмовитися від російської мови як другої іноземної.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА