20:39 23.01.2023

Єрмак обговорив із представниками країн-партнерів прискорення постачання Україні обладнання для відновлення енергосистеми

1 хв читати
Єрмак обговорив із представниками країн-партнерів прискорення постачання Україні обладнання для відновлення енергосистеми

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів у понеділок із представниками країн-партнерів зустріч у форматі відеоконференції щодо прискорення постачання обладнання, необхідного для ремонту українських електромереж після ракетних атак РФ.

Як повідомляє пресслужба президента, у зустрічі взяли участь помічник державного секретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєтт, представники країн "Великої сімки", Європейського Союзу та його інститутів, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Програми розвитку ООН UNDP та USAID.

"Для нас дуже важлива швидкість. Це ключовий момент. Тому що мільйони українців уже кілька місяців страждають і не мають елементарних зручностей для життя", – сказав Єрмак.

Він подякував Джеффрі Паєтту за налагодження координації та постійного діалогу всіх партнерів України, які готові надавати або вже надають допомогу для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури.

Учасники зустрічі звернули увагу на можливості виробництва на території України частини необхідного енергообладнання.

Глава Офісу президента висловив подяку всім партнерам, які підтримують Україну у цей складний час та надають допомогу у питанні відновлення енергосистеми.

З української сторони були присутні: віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, міністр енергетики Герман Галущенко, голова правління ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" Володимир Кудрицький, Надзвичайний та Повноважний Посол України у США Оксана Маркарова, радниця міністра енергетики Олена Зеркаль та інші.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА