18:28 23.12.2022

Єрмак: Необхідно створити організацію з контролю умов перебування військовополонених та допуску до них, з якими не справляється МКЧХ

2 хв читати
Єрмак: Необхідно створити організацію з контролю умов перебування військовополонених та допуску до них, з якими не справляється МКЧХ

 Глава Офісу президента України Андрій Єрмак вважає за необхідне створити нову організацію зі штаб-квартирою в Києві з контролю умов перебування військовополонених та допуску до них, з якими, на його думку, не справляється Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Я мав можливість (на зустрічі Зеленського з представниками Сенату в США – ІФ-У) розповісти про роботу щодо обміну полоненими і того, що відбувається з нашими полоненими на окупованих територіях та в Росії. На жаль, ми повернулися до існування в центрі Європи концентраційних таборів. На жаль, на сьогодні не існує міжнародної організації, яка цим займалася б", - заявив Єрмак в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він наголосив, що Україна і надалі наполегливо робитиме все необхідне, щоб міжнародна спільнота здійснила важливі кроки та допомогла Україні у звільненні українських громадян та військових із полону.

"І ми не зупинимося і критикуватимемо Червоний Хрест та інших, а також наполягатимемо: якщо сьогодні не існує такої організації, то вона має з'явитися... Вважаю, що настав час створити таку організацію зі штаб-квартирою у Києві. Це може стати однією з безпекових гарантій нашої країни, а саме організації, яка взяла б на себе таку важливу місію, з якою, на жаль, не справляються сьогодні в Червоному Хресті, – це моніторинг та контроль умов, у яких перебувають полонені, це також допуск до них, бо це важливо", - сказав він.

"Як сьогодні, за 10 місяців, ми чуємо від наших хлопців і дівчат, які повертаються (з полону – ІФ-У), жодного разу жоден із представників Червоного Хреста до них не потрапив", - додав Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА