21:09 08.12.2022

ЄС намічає заходи зі зниження вразливості та підвищення стійкості критично важливих об'єктів

2 хв читати

Рада ЄС ухвалила в четвер директиву щодо підвищення стійкості критично важливих об'єктів Євросоюзу.

"Сьогодні Рада затвердила директиву і рекомендацію, спрямовані на зниження вразливості та підвищення стійкості критично важливих об'єктів", - ідеться в комюніке, опублікованому у Брюсселі.

"Останніми місяцями ми зазнавали гібридних атак і відчували наслідки змін клімату. Виклики, з якими ми стикаємося, найімовірніше, лише посиляться", - заявив міністр внутрішніх справ Чехії, що головує в Раді ЄС, Віт Ракушан.

За його словами, в ЄС мають бути впевнені, що суспільства та промисловість країн Союзу "готові протистояти будь-яким порушенням нашої безпеки та нашої економіки, і щоб у разі стихійного лиха ми могли швидко відреагувати".

Критично важливі об'єкти, пояснюють у Раді ЄС, - це "об'єкти, що надають основні послуги, які мають вирішальне значення для підтримки життєво важливих соціальних функцій, економічної діяльності, громадської охорони здоров'я і безпеки, а також для захисту довкілля".

Такі об'єкти, йдеться в ухваленій директиві, мають запобігати гібридним атакам, стихійним лихам, терористичним загрозам і надзвичайним ситуаціям у сфері громадської охорони здоров'я, "захищати від них, реагувати на них, долати їх і відновлюватися після них".

Директива поширюється на критично важливі об'єкти у низці секторів, таких як енергетика, транспорт, охорона здоров'я, питна вода, стічні води та космос.

Центральні органи державних адміністрацій також підпадатимуть під дію низки положень директиви.

У Брюсселі зазначають, що держави - члени ЄС повинні будуть розробити свою національну стратегію щодо підвищення стійкості критично важливих об'єктів і здійснювати оцінку ризиків щонайменше один раз на чотири роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА