13:54 29.11.2022

ДБР затримало заступника міського голови Херсона, який працював на ворога

2 хв читати

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали заступника міського голови Херсона Володимира Пепеля, який під час окупації працював на ворога, суд узяв його під варту.

"У межах проведення стабілізаційних заходів у Херсоні працівники ДБР викривають і затримують зрадників з-поміж посадовців, які перейшли на бік ворога та сприяли агресії проти України. Співробітники ДБР у тісній взаємодії з органами прокуратури затримали заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога", - йдеться в повідомленні ДБР на сайті відомства у вівторок.

За інформацією бюро, до російського вторгнення чиновник відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради, після захоплення міста окупантами почав працювати на загарбників і відповідав за житлово-комунальне господарство.

"Зрадник брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством, налагоджував окупаційні системи стягнення з населення платежів за послуги ЖКГ. Також він готував приміщення для проведення фейкового референдуму щодо статусу захоплених росіянами територій", - зазначається в повідомленні.

Співробітники ДБР затримали чиновника й повідомили його про підозру в пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі строком до 12 років.

У ДБР уточнюють, що під час затримання в чоловіка виявлено конституцію РФ, ворожі пропагандистські матеріали. Також фігуранта перевіряють на причетність до незаконного обігу зброї та вибухових речовин.

"29 листопада суд обрав затриманому запобіжний захід - тримання під вартою", - інформують у бюро.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

У повідомленні не називається ім'я затриманого, як уточнило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, ідеться про Володимира Пепеля.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА