12:13 24.11.2022

Генпрокурор: Визнання РФ державою - спонсором тероризму демонструє політичну волю створення Спецтрибуналу

1 хв читати
Генпрокурор: Визнання РФ державою - спонсором тероризму демонструє політичну волю створення Спецтрибуналу

 Визнання міжнародними організаціями РФ як держави - спонсора тероризму є демонстрацією політичної волі для створення Спеціального трибуналу щодо притягнення до відповідальності РФ за агресію, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

"Ця підтримка міжнародних організацій є дуже важливою, оскільки вона демонструє політичну волю цих організацій щодо необхідності створення міжнародного трибуналу для покарання найвищого політичного та військового керівництва країни-агресора за злочин агресії", - сказав Костін в ефірі національного телемарафону в четвер, відповідаючи на запитання про те, якими будуть практичні наслідки визнання Європарламентом та Парламентською асамблеєю НАТО Росії спонсором тероризму.

Генпрокурор розповів, що брав участь у засіданні політичного комітету парламентської асамблеї НАТО, де також закликав колег ухвалити резолюцію щодо створення Спеціального трибуналу та визнання РФ державою-терористом.

Костін наголосив, що останні місяці відчувається значний прогрес у питанні створення трибуналу. "Сьогодні на міжнародному рівні ми обговорюємо не лише необхідність створення цього трибуналу, а й шляхи його створення. Наразі вже вісім країн підтримують створення цього трибуналу, і ця кількість постійно зростає", - сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА