07:30 23.11.2022

ЗС України відбили атаки окупантів у районі 11 населених пунктів, у Харківській області знешкоджено ДРГ

2 хв читати
ЗС України відбили атаки окупантів у районі 11 населених пунктів, у Харківській області знешкоджено ДРГ

Минулої доби вівторка, 22 листопада, ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районі 11 населених пунктів Луганської та Донецької областей. На бахмутському та авдіївському напрямках ворог зосереджує сили для наступу, на Харківщині безуспішно намагалася вести розвідку ДРГ, яку ліквідували українські військові, повідомили у Генштабі.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині", – сказано у зведенні.

У Генштабі наголосили, що на Харківщині ворог вчинив спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Стариця. "ДРГ знешкоджено вогнем наших підрозділів. Ворог відійшов", – констатували українські військові.

На бахмутському та авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.

На новопавлівському та запорізькому напрямках ворог обороняється.

На криворізькому та херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій.

"Спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автошляху Каховка – Мелітополь, у Херсонській та Запорізькій областях", – поінформували у Генштабі.

Також наголошується, що у Севастополі, на базі одного з навчальних закладів, триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва. Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів. Зараз готується близько 30 військовослужбовців.

У Генштабі повідомили, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Зокрема, у населеному пункті Каланчак Херсонської області у місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доставлено близько 40 поранених окупантів.

У Генштабі повідомили, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Так, у населеному пункті Каланчак Херсонської області, в місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доправлено близько 40 поранених окупантів.

За уточненою інформацією, 21 листопада поточного року, у Запорізькій області, підтверджено знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу в районі населеного пункту Пологи, Окрім того, 40 військовослужбовців отримали поранення. Неподалік Веселого Запорізької області було знищено блокпост окупантів, 15 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів тяжкості. У Мелітополі втрати противника склали до 30 осіб пораненими.

Українська авіація минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ та артилерії уразили пункт управління противника.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА