14:42 09.11.2022

Правозахисні організації створять інформаційний штаб щодо порушень прав людини під час російської агресії

1 хв читати

Представники правозахисних організацій ухвалили рішення про створення інформаційного правозахисного штабу, який оприлюднюватиме дані про порушення прав людини під час російської агресії.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, це рішення було ухвалено на зустрічі глави Офісу президента Андрія Єрмака з представниками українських і міжнародних правозахисних організацій.

"За пропозицією Андрія Єрмака учасники засідання ухвалили рішення про створення інформаційного правозахисного штабу, який на регулярній основі оприлюднюватиме важливі для світової правозахисної спільноти та ЗМІ дані щодо порушення прав людини під час російської агресії", - йдеться в повідомленні.

Єрмак закликав українські та міжнародні правозахисні організації долучатися до роботи штабу. Він працюватиме безперервно та стане майданчиком для інформаційної підтримки питань українських полонених, яких утримує російський агресор. "Ми маємо тиснути на Російську Федерацію з усіх боків, тримати це питання у фокусі на всіх міжнародних майданчиках і робити все, що від нас залежить, аби отримувати інформацію та працювати над тим, щоб з’явилася міжнародна місія", - наголосив Єрмак.

Керівник Офісу також запропонував створити інтерактивну виставку, присвячену проблематиці утримуваних Росією українських полонених. За словами Єрмака, в роботі виставки зможуть брати участь українці, звільнені з полону, та родичі полонених. "Коли люди бачитимуть, що відбувається сьогодні, у ХХІ сторіччі, у центрі Європи, – це краще за будь-які політичні інструменти", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА