06:46 17.10.2022

Російська держава шукає по тюрмах убивць і спрямовує їх в Україну вбивати знову

2 хв читати
Російська держава шукає по тюрмах убивць і спрямовує їх в Україну вбивати знову

Використання Росією ув'язнених як живої сили підтверджує необхідність визнання її державою-терористом, вважає президент України Володимир Зеленський.

"Ситуація на передовій за минулу добу суттєвих змін не зазнала. Ключові гарячі точки на Донбасі – Соледар і Бахмут, там тривають дуже важкі бої", - сказав він.

За словами президента, "проти наших сил окупанти кинули всіх, кого могли, зокрема й 2 тисячі "зеків" – вони серед найманців саме там".

"І це "зеки" з великими строками покарання за тяжкі злочини. Їх на фронті утримують не лише грошима, а й обіцянкою амністії. Ось так російська держава спонсорує терор – шукає по тюрмах убивць і обіцяє їм свободу, якщо вони вбиватимуть знову. Хтось у світі ще сумнівається, чи варто офіційно визнавати Росію державою-терористом? Навряд чи", - сказав президент.

Він також окремо наголосив на "ті підрозділи, які забезпечили нам результат у поповненні обмінного фонду". "Це надзвичайно важливо: кожен, хто бере в полон російських військових, забезпечує нам можливість звільняти наших героїв", - сказав він.

Зеленський подякував 54-му окремому розвідувальному батальйону імені Михайла Тиші, 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді та 92-й окремій механізованій бригаді, які "під час наступальних дій суттєво збільшили нашу можливість повертати українців додому".

"Ми пам’ятаємо про наших людей, яких утримують у Росії. Ми маємо звільняти їх і маємо звільнити їх усіх, не залишаючи ворогу нікого. Але для цього нам потрібно брати в полон окупантів – якнайбільше", - сказав Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА