16:47 27.09.2022

ДБР перекрило канал ввезення в Україну російських автозапчастин

1 хв читати
ДБР перекрило канал ввезення в Україну російських автозапчастин

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) за сприяння Київської митниці перекрили можливість ввезення в Україну російських товарів на мільйони гривень, повідомляє ДБР.

У повідомленні бюро в телеграм-каналі у вівторок зазначено, що близько 40 тонн кондиціонерів та запасних частин до автомобілів російського виробництва заарештовано, вживають заходів щодо передачі майна в управління АРМА.

"Встановлено, що два вітчизняні підприємства продовжили співпрацю з російськими компаніями навіть після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вони закуповували у росіян автозапчастини та кондиціонери й оплачували товари російською валютою", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДБР, автозапчастини ввозили на митну територію України через афілійовані білоруські та китайські компанії, бенефіціарами яких є росіяни.

"У межах досудового розслідування ДБР було вилучено понад 40 тонн товару на загальну суму понад 12 млн грн. За ініціативою ДБР та клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд наклав арешт на вищевказане майно", - інформують у бюро.

Кримінальне провадження відкрито за статтею про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 2 ст. 110-2 КК України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА