07:13 27.09.2022

Окупаційна влада і більшість колаборантів залишили Борову, Піски-Радьківські вже під контролем ЗСУ

2 хв читати

Станом на понеділок, 26 вересня, Збройні сили України ведуть бої за звільнення лівобережної частини Борівської громади Харківської області, окупаційна влада і більшість її місцевих поплічників утекли, повідомляє селищна рада.

"ЗСУ витісняють противника, але визволені території потерпають від ворожих обстрілів. Звуки вибухів також постійно чути з півночі, сходу та півдня. Окупаційна влада залишила громаду, майже всі колаборанти також втекли. Частина місцевих жителів протягом останнього тижня виїхала на більш безпечні території. Решта залишаються вдома, у разі небезпеки ховаються у підвалах та укриттях", - йдеться в повідомленні.

За інформацією селищної ради, звільнення населених пунктів Борівської громади на лівому березі Оскола розпочалося з півдня, с. Піски-Радьківські вже під контролем ЗСУ, там здійснюється зачистка.

"Село Піски-Радьківські (другий за розміром населений пункт громади, де до війни мешкало близько 2 тис. осіб) вже перебуває під контролем ЗСУ. Але українські військові наразі виявляють там групи російських військових, проводять зачистки, розмінування", - йдеться в повідомленні.

У понеділок Борівський селищний голова Олександр Тертишний, заступник голови Ізюмської райради Сергій Шутько та волонтери вперше з початку окупації громади змогли проїхати на лівобережну територію й привезти близько 2 тонн гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Тертишний заявив, що першочерговим завданням є забезпечити мешканців деокупованих населених пунктів продуктами та ліками, а також відновити електро-, газо- та водопостачання і зв'язок.

"Попереду оцінка всіх масштабів руйнувань у селі Піски-Радьківські, але ясно одне – наші земляки пережили жахливі місяці, наслідки яких ми будемо відчувати ще дуже довго. Нашим головним завданням є забезпечити мешканців деокупованих населених пунктів нашої громади продуктами харчування, ліками, підтримати їх морально, відновити електро-, газо-, водопостачання та зв'язок. Тому ми разом з Ізюмською військовою адміністрацією вже запланували найближчими днями доставку гуманітарної допомоги та ліків у більшій кількості до цього села", - сказав Тертишний.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА