19:58 19.09.2022

У Віндзорі завершується похорон Єлизавети II

1 хв читати

Труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II доставили до каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку, де її буде поховано в понеділок.
Труну з тілом Єлизавети II провезли через місто Віндзор, в якому й розташований Віндзорський замок, поспостерігати за жалобною процесією вийшли тисячі людей. На прощання з королевою вивели її коргі, а також її улюбленого коня Емму. За катафалком йшли діти Єлизавети II та деякі інші члени королівської родини, зокрема принці Вільям та Гаррі.
Потім у каплиці відбулася заупокійна служба. На ній було майже 800 осіб, зокрема прем'єр-міністр Ліз Трасс, колишній прем'єр-міністр Тоні Блер разом із дружиною Шері та прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.
Королеву поховають близько 19:30 за місцевим часом у каплиці на території Віндзорського замку разом з її чоловіком принцом Філіпом, який помер торік: його труну дістануть із королівського склепу під Віндзорським замком, у якому вона перебувала з 17 квітня 2021 року. Подружжя поховають поряд із батьком Єлизавети II королем Георгом VI, її матір'ю та сестрою принцесою Маргарет. Церемонія похорону не буде публічною.
Королева Єлизавета II померла 8 вересня в шотландському замку Балморал у віці 96 років. Рада престолонаслідування 10 вересня проголосила її сина новим монархом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Карлом III.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА