05:51 17.09.2022

Заявку України на членство в ОЕСР розглянуть наприкінці вересня

2 хв читати
Заявку України на членство в ОЕСР розглянуть наприкінці вересня

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із головами іноземних дипломатичних представництв, присвячену питанням вступу України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, повідомляється на сайті президента.

На зустрічі були присутні керівники посольств США, Франції, Канади, Італії, Словаччини, Естонії, Литви, Латвії, Швеції, Німеччини, Великої Британії та представництва ЄС в Україні. У ній також взяли участь заступники керівника Офісу президента Андрій Смирнов та Роман Машовець.

Керівник Офісу глави держави нагадав, що Україна прагне вступити до Організації економічного співробітництва та розвитку та приєднатися до робочої групи ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях.

"Заявка нашої держави на членство в ОЕСР розглядатиметься на засіданні Ради Організації наприкінці вересня поточного року, а офіційний запит на приєднання до Робочої групи ОЕСР має бути розглянутий на засіданні цього органу 10-14 жовтня", - наголошується в пресрелізі.

Керівник Офісу президента також поінформував голів іноземних дипломатичних представництв про ініціативу України щодо створення спеціального міжнародного трибуналу, мандат якого поширюватиметься виключно на доказ вини за злочин агресії.

Андрій Смирнов повідомив, що українська сторона фіналізує проєкт міжнародного договору щодо створення цього трибуналу, щоб розпочати переговори щодо його підписання. Він зазначив, що Україна виступає за створення трибуналу на основі відкритого міжнародного договору, до якого приєднуватимуться різні цивілізовані країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА