18:16 12.09.2022

Верховний Суд закрив провадження у справі про неоприлюднення Зеленським публічної інформації

2 хв читати
Верховний Суд закрив провадження у справі про неоприлюднення Зеленським публічної інформації

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду закрив провадження у справі №9901/337/21 за позовом п'ятого президента України Петра Порошенка, який просив суд визнати протиправною бездіяльність глави держави Володимира Зеленського через неоприлюднення публічної інформації, яка становить суспільний інтерес.

Як повідомляє пресслужба суду, "позивач зазначав, що в інтерв’ю від 24 червня 2021 року, розміщеному в мережі інтернет, відповідач стверджував про наявність у нього інформації від Служби безпеки України, розвідувальних органів України або від будь-яких інших осіб стосовно позивача, що "з терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п’ятим президентом".

"Позивач просив суд визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо неоприлюднення публічної інформації, що становить суспільний інтерес, про наявність якої він стверджував у своєму інтерв’ю, і зобов’язати його оприлюднити цю інформацію", - йдеться у повідомленні у фейсбуці.

Дослідивши докази та розглянувши додаткові пояснення, КАС ВС ухвалив рішення про закриття провадження у справі. Це рішення може бути оскаржено.

Адвокати Петра Порошенка оскаржуватимуть у Великій палаті Верховного Суду рішення про закриття провадження за позовом щодо Володимира Зеленського.

"Після цієї всієї довгої історії суд вирішив усе-таки провадження закрити. Тобто не ухвалити рішення задовольнити позов, не відмовити в задоволенні позову. А уникнути рішення по суті. Ухилитися від оцінки по суті дії, а скоріше бездіяльності президента Зеленського і закрити провадження. Звісно, ми це будемо оскаржувати. Це вже не вперше буде оскарження цієї справи у Велику палату. Минулого разу Велика палата повернула справу для розгляду по суті. Тепер будемо знову оскаржувати", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА