17:15 04.08.2022

Резніков: Спроби зрівняти російську агресію та український самозахист, як у матеріалі Amnesty International, – свідчення втрати адекватності

2 хв читати
Резніков: Спроби зрівняти російську агресію та український самозахист, як у матеріалі Amnesty International, – свідчення втрати адекватності

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що будь-які спроби зрівняти неспровоковану російську агресію та український самозахист, як це зроблено у матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності та спосіб знищити свій авторитет.

"Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил оборони України. Це доводять факти просто звірячого поводження російських окупантів: росіяни вже застосували проти мирного населення усі типи зброї, крім ядерної; росіяни вчиняють масові вбивства військовополонених; росіяни масово ґвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе; росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу", - написав міністр у фейсбуці.

Резніков наголосив, що "будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет".

"Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям Росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували", - заявив він.

Міністр оборони зазначив, що Україна є правовою державою, де всебічно аналізують та дають оцінку, зокрема – юридичну, подіям на війні.

"Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Це я як юрист говорю", - наголосив Резніков.

Раніше організація Amnesty International оприлюднила заяву, в якій ідеться про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни через те, що "створює свої бази в населених пунктах".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що заява організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, спрямована не на пошук і донесення світу правди, а на створення фальшивого балансу між злочинцем і його жертвою.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що Amnesty International бере участь у російській кампанії дезінформації та пропаганди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА