08:49 04.08.2022

У Запоріжжі відбулася акція на підтримку захисників Маріуполя, які постраждали в Оленівці

1 хв читати

Сотні мешканців Запоріжжя взяли участь у міській акції-перформансі на підтримку захисників Маріуполя, які постраждали внаслідок теракту російських окупантів в Оленівці.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у середу ввечері у Запоріжжі біля будівлі облдержадміністрації відбулася театралізована акція "Азовсталь. Вимагаємо негайно повернути наших рідних додому".

Активісти акції створили на площі імпровізовану сцену того, що відбувалося у в'язниці Оленівки, де внаслідок теракту російських військових було вбито і поранено понад сотню "азовців" та інших українських полонених.

Антураж перформансу: залізне ліжко, тюремний матрац та люди, обмотані закривавленими бинтами - покликаний розбудити світ, який має негайно реагувати на злочини Росії на території України, зокрема в Оленівці.

Учасники перформансу звернулися до міжнародної спільноти з проханням допомогти у поверненні українців із російського полону, або на підконтрольну Україні територію, або до "третіх" країн.

"Ми вимагаємо від світу засудити бездіяльність міжнародних організацій - гарантів Женевської конвенції - ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста. Ми вимагаємо повернення всіх захисників Маріуполя та всіх військовополонених, які потрапили до російського полону протягом восьми років війни", - наголосили активісти акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА