18:20 02.08.2022

Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто чинив жахливі злочини в Україні, – глава МЗС Польщі

2 хв читати
Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто чинив жахливі злочини в Україні, – глава МЗС Польщі

Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто коїв жахливі злочини в Україні, заявив міністр закордонних справ Польщі, нинішній глава ОБСЄ Збігнєв Рау.

"Воєнні злочини, скоєні російськими військами на території України, не повинні залишитися поза увагою, і відповідальні за ці злочини мають бути притягнуті до відповідальності. Міжнародна спільнота повинна зробити все можливе, щоб притягнути до відповідальності тих, хто відповідає за ці жахливі злочини", - сказав Рау на пресконференції в Києві у вівторок.

Він запевнив у солідарності та підтримці українського народу під час неспровокованої та руйнівної війни, яку веде РФ проти України.

"Я щойно повернувся з Бучі, де я побачив приклад надзвичайної жорстокості, яку не можна пояснити, ніяк виправдати. Те, що ми побачили, почули в Бучі - я назвав би це тихим криком придушеної гуманності. В Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці, які колись були мирними українськими містечками, що розвивалися, - усі вони ввійдуть в історію як міста, де були скоєні воєнні злочини, де була скоєна жорстока й насильницька поведінка проти цивільного населення. Це демонструє найтемніший бік людської природи", - наголосив Рау.

Він іще раз закликав РФ негайно повністю вийти та вивести свої війська з території України, поважаючи міжнародно визнані кордони України.

"Припинення всіх воєнних дій залишається надзвичайно важливим як передумова для подальших переговорів. Насильство не може тривати, воно має бути зупинене", - зазначив Рау.

Водночас генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Марія Шмід звернула увагу на те, що трьох співробітників ОБСЄ продовжують невиправдано утримувати на Донбасі, й закликала негайно їх звільнити.

"Я також хотіла б наголосити на нашій вимозі щодо їх негайного звільнення", - заявила Шмід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА