13:24 29.07.2022

ЗСУ не завдавали ракетних ударів по Оленівці, прицільний умисний артобстріл СІЗО, де перебували й українські полонені, здійснили ЗС РФ - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
ЗСУ не завдавали ракетних ударів по Оленівці, прицільний умисний артобстріл СІЗО, де перебували й українські полонені, здійснили ЗС РФ - Генштаб ЗСУ

Збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, заяви про нібито обстріли з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією, заявляють у Генштабі ЗСУ.

"Збройні сили Росії здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися, зокрема, українські полонені. Російські окупанти переслідували у такий спосіб свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться в повідомленні у фейсбуці.

Наслідки обстрілу уточнюються.

У Генштабі наголосили, що за інформацією командувача Ракетних військ та артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка ЗСУ ударів не завдавали.

Також військові додали, що ЗСУ "завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї завдають виключно точних ударів лише по військових російських об'єктах".

Генштаб ЗСУ зазначив, що українські військові в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, не вели і не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів.

"Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія - країна-агресор, окупант і спонсор тероризму", - йдеться у повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА