12:53 28.07.2022

Імовірність наступу РФ із території Білорусі залишається низькою, проте не виключені збройні провокації - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Імовірність наступу РФ із території Білорусі залишається низькою, проте не виключені збройні провокації - Генштаб ЗСУ

Імовірність наступу РФ із території Білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою, проте не виключені збройні провокації для інспірування антиукраїнських настроїв у білоруському суспільстві, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

"Імовірність проведення наступу противника з території Республіки Білорусь або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою. Однак не виключена можливість здійснення силами підрозділів спеціальних операцій ЗС Республіки Білорусь спільно з підрозділами спеціального призначення та бойовиками приватних військових компаній РФ збройних провокацій у прикордонних з Україною районах Гомельської та Брестської областей для інспірування антиукраїнських настроїв у білоруському суспільстві", - зазначив Громов на брифінгу в Медіацентрі "Україна" у Києві у четвер.

Натомість директор департаменту охорони державного кордону Державної прикордонної служби України Леонід Баран зазначив, що на кордоні з Росією в межах Чернігівської та Сумської областей формування ворогом ударного угрупування для відновлення наступу наразі також не спостерігається.

"Проте Росія продовжує зосереджувати певні сили, насамперед для демонстрації своєї присутності, а також для сковування наших сил оборони на кордонах Української держави", - розповів Баран.

За його словами, на білоруській ділянці державного кордону ЗС Білорусі продовжують посилені заходи щодо прикриття в межах Брестської та Гомельської областей, активно демонстративно проводять бойові навчання, зокрема і з артилерійськими стрільбами.

"Водночас чисельний склад не змінюється, періодично відбувається лише ротація їхніх підрозділів", – додав Баран.

За його словами, у прикордонних районах підрозділи Білорусі вживають заходів щодо інженерного облаштування, також фіксується активне використання засобів радіоелектронної боротьби, щоб ускладнити спостереження за територією Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА