20:39 22.07.2022

Європол тісно співпрацює з українськими чиновниками для запобігання незаконному обігу зброї та повністю довіряє їм – заява

2 хв читати
Європол тісно співпрацює з українськими чиновниками для запобігання незаконному обігу зброї та повністю довіряє їм – заява

Європол заявляє, що тісно співпрацює з українськими офіційними особами, щоб зменшити загрозу незаконного обігу зброї до Європейського Союзу.

"Ми цілком довіряємо їм, оскільки вони впроваджують нові заходи щодо моніторингу та відстеження цієї вогнепальної зброї", - йдеться у заяві Європолу про співпрацю з Україною, опублікованій на сайті організації у п'ятницю.

У Європолі наголосили, що мають "зразкові відносини з Україною" з часу підписання двосторонньої оперативної угоди у 2017 році.

"Ми продовжуємо підтримувати тісний контакт у міру зміни ситуації на місцях в Україні, і ми вдячні за це нашим українським колегам. Вони продовжують дотримуватися вказівок і співпрацювати у справах, що становлять інтерес для внутрішньої безпеки ЄС, незважаючи на тривалу російську військову агресію", - йдеться в заяві.

При цьому в організації зазначили, що потенційна загроза, яка спостерігалася в зонах бойових дій у минулому, полягає в тому, що вогнепальна зброя може потрапити не в ті руки.

"Стосовно війни в Україні, Європол попередив, що поширення вогнепальної зброї та вибухових речовин в Україні може призвести до збільшення незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів до ЄС через встановлені маршрути контрабанди чи онлайн-платформи. Ця загроза може навіть зрости після закінчення конфлікту", - резюмується в заяві.

Раніше в п'ятницю секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов анонсував обговорення з представниками Європолу заяв про нібито існуючі випадки "торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку" з України.

"Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією та миттєвому реагуванні. Звертаю увагу, що публікація про "контрабанду зброї" в західних ЗМІ збігається в часі із розгортанням масштабної інформаційної спецоперації Росії "MakZim" з дискредитації України, мета якої - припинення поставок", – повідомив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА