16:31 01.07.2022

Ворожий літак із ракетою, що знищила ТЦ у Кременчуці, летів з аеродрому в Калузькій області – глава МВС

1 хв читати
Ворожий літак із ракетою, що знищила ТЦ у Кременчуці, летів з аеродрому в Калузькій області – глава МВС

Українські правоохоронні органи мають дані про те, що літак із ракетою, випущеною по ТЦ "Амстор" у Кременчуці, летів з аеродрому в Калузької області, конкретизується інформація про льотчиків, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Щодо Кременчука. Ми маємо є розуміння, звідки злітав літак ТУ-22 зі смертоносною ракетою Х-22 з майже тонною вибухівки, – це аеродром у Калузькій області. Ми розуміємо, хто саме в цю зміну перебував на аеродромі", - сказав міністр в інтерв'ю в ефірі українського телемарафону у п'ятницю.

За словами Монастирського, також конкретизуються дані, хто саме був у цьому літаку. "Тут ми підключаємо багатьох розслідувачів, працює наша розвідка, допомагає розвідка партнерів, щоб установити персональні дані осіб, які здійснили цей постріл по цивільному об'єкту", - додав глава МВС.

Він зазначив, що в суботу, 2 липня, вже будуть дані про точну кількість жертв ракетного удару по торговельному центру. "Криміналістична лабораторія збирає зразки ДНК і порівнює їх із зразками ДНК родичів, які звертаються", - додав Монастирський.

Керівник відомства наголосив також, що матеріали розслідування буде передано до міжнародних інстанцій.

Крім того, міністр звернув увагу, що встановлюються дані про те, звідки і хто здійснив запуск ракети по Одеській області 1 липня.

"Ці люди однозначно будуть встановлені. Збиратимуться докази", - підсумував глава МВС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА