15:13 30.06.2022

Механізм формування Реєстру олігархів запущено - Данілов

2 хв читати
Механізм формування Реєстру олігархів запущено - Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив про запуск механізму формування Реєстру олігархів, коментуючи введення президентом України Володимиром Зеленським у дію відповідного рішення РНБО.

"Запущено механізм формування Реєстру олігархів. Президент Зеленський затвердив положення (указ президента від 29.06.2022), яке встановлює порядок формування та ведення реєстру", - написав Данілов у твіттері в четвер.

Як повідомлялося, Зеленський увів у дію рішення РНБО від 29 червня "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування та ведення". Відповідний указ №459/2022 від 29 червня оприлюднено на сайті глави держави, він набуває чинності з дня опублікування. Контроль за його виконанням покладено на секретаря РНБО.

Відповідно до положення, реєстр вестимуть в електронній формі, для його ведення в апараті РНБО буде визначено структурні підрозділи, на які покладаються повноваження із забезпечення виконання функцій власника та адміністратора реєстру.

Відомості про олігархів вноситиме створювач подання через електронний кабінет, які включатимуть, зокрема, їхні паспортні реквізити, адресу реєстрації, перелік юридичних осіб, бенефіціаром яких він є, перелік фізичних осіб, до виборчих фондів яких олігарх робив внески, а також обґрунтування визнання особи олігархом. Користувачами реєстру з правом доступу до нього будуть, крім адміністраторів, створювачі подань, декларанти, реєстратори, співробітники власника та адміністратора реєстру, голова, секретар і члени РНБО, а також уповноважені працівники інших державних органів.

Джерело: https://twitter.com/OleksiyDanilov/status/1542453986430750720

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА