16:57 09.06.2022

БЕБ викрило легалізацію російською компанією понад 140 млн грн під виглядом виплати дивідендів

1 хв читати

Бюро економічної безпеки (БЕБ) України спільно із Запорізькою облпрокуратурою під час опрацювання юридичних осіб, пов'язаних із російською федерацією на території Запорізької області, виявили підприємство з виробництва електропроводів і кабелів, бенефіціарним власником якого є громадянин країни агресора, повідомляється на сайті відомства.

"Встановлено, що в період 2021 року службові особи підприємства по виробництву електричних проводів та кабелів здійснювали виведення капіталу з країни під виглядом виплати дивідендів. Таким чином зловмисники легалізували грошові кошти від незаконної діяльності на загальну суму понад 140 млн грн", - наголошується на сайті БЕБ.

Згідно з повідомленням, виведені кошти могли використовувати для інвестування в російський бізнес, зокрема пов'язаний з оборонним замовленням РФ.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження.

"БЕБ розслідує кримінальні злочини де задіяні підприємства, бенефіціарами яких є громадяни Росії та Білорусі. Працюємо в міжвідомчих робочих групах спільно з іншими органами влади. Досліджуємо діяльність підприємств, службові особи яких умисно доводили їх до банкрутства, здійснювали легалізацію коштів, таким чином підриваючи економіку нашої держави", - зазначив директор БЕБ Вадим Мельник, слова якого наведено у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА