08:23 02.06.2022

Axiom Space та Collins Aerospace розроблять скафандри для висадки астронавтів на Місяць

2 хв читати
Axiom Space та Collins Aerospace розроблять скафандри для висадки астронавтів на Місяць

NASA уклало контракт на розробку скафандрів для висадки американських астронавтів на Місяць у 2025 році в рамках програми Artemis ("Артеміда") з приватними аерокосмічними компаніями Axiom Space і Collins Aerospace, повідомила в середу директор Космічного центру імені Джонсона Ванесса Вайч.

"Я дуже рада повідомити, що перемогли Axiom Space and Collins Aerospace, мої привітання", - сказала Вайч під час брифінгу NASA, присвяченому оголошенню компаній, які отримають контракт.

"Щодо "Артеміди", вперше (нові скафандри - ІФ) будуть задіяні в рамках "Артеміди-3", першій висадці людей на Місяць за більш ніж 50 років", - уточнила директор космічного центру.

Також, за її словами, нові скафандри використовуватимуться у рамках виходу у відкритий космос астронавтами на Міжнародній космічній станції (МКС). Вона додала, що очікує продовження експлуатації МКС до 2030 року, тому важливо, щоб у NASA були нові скафандри, які пройдуть необхідні сертифікаційні випробування.

Інший представник NASA Діна Контелла повідомила, що нові скафандри замінять скафандри Extravehicular Mobility Unit, що нині використовуються на МКС, до середини 2020-х років.

У повідомленні, опублікованому на сайті управління в середу, уточнюється, що згідно з контрактом компанії зможуть конкурувати за отримання замовлень на забезпечення виходів астронавтів у відкритий космос в рамках місій NASA в період до 2034 року.

Потенційно компанії зможуть отримати до $3,5 млрд на виконання завдань у рамках контракту. Першим завданням, за даними космічного відомства, стане розробка та обслуговування скафандрів для першого демонстраційного випробування "поза космічною станцією на низькій навколоземній орбіті" та для "Артеміди-3".

В управлінні зазначили, що Axiom Space та Collins Aerospace відповідальні за дизайн, розробку, проведення кваліфікаційних випробувань, сертифікацію та виробництво скафандрів для місій на космічній станції та в рамках програми "Артеміда".

Програма "Артеміда" була оприлюднена у вересні 2020 року. Її головна мета – повернення через 53 роки, американських астронавтів на місячну поверхню у 2025 році в рамках місії, будівництво навколомісячної станції та підготовка умов для можливої колонізації Місяця в майбутньому.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА