21:15 22.05.2022

Зеленський назвав українсько-польську співпрацю однією з пріоритетних для України

1 хв читати
Зеленський назвав українсько-польську співпрацю однією з пріоритетних для України

Президент Володимир Зеленський назвав українсько-польську співпрацю однією із пріоритетних для України, повідомила пресслужба глави української держави.

"Відносини з Польщею сьогодні – одні з найбільш пріоритетних для України. Упевнений, що найсильніші за всю історію існування наших народів", – цитує пресслужба слова Зеленського після переговорів з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Він зазначив, що "хоче, щоб у нас були договори... конкретні, предметні, які можуть лише покращити наше життя, зміцнити відносини наших суспільств".

Повідомляється, що зі свого боку Дуда зазначив, що символічним було б підписання такої угоди між Україною та Польщею до січня 2023 року, коли відзначатимуться 160-ті роковини початку Січневого повстання, під час якого поляки та українці боролися проти панування Російської імперії.

"Мені складно зараз говорити, чи вдасться до цього часу опрацювати нові рішення, але я переконаний: ми сьогодні знаходимося в зовсім іншій ситуації, і ця ситуація створює нову картину. Насамперед, створює нову перспективу", – наголосив польський президент.

Сторони дійшли згоди, що необхідно підготувати спільно з експертами такий договір, який прискорив би реалізацію нових перспектив і можливостей, що відкриваються.

"Було б великою помилкою, якби ми не використали цей шанс", – переконаний Дуда.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА