08:04 18.05.2022

Харківська ТЕЦ-5 відновила виробництво електричної енергії

2 хв читати
Харківська ТЕЦ-5 відновила виробництво електричної енергії

ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5" у вівторок, 17 травня, відновило виробництво електричної енергії для Об'єднаної енергосистеми України, повідомляється у пресрелізі компанії у вівторок.

"17 травня підприємство відновило генерацію, зміцнивши цим стійкість дефіцитного вузла Північної електроенергетичної системи країни", - заявив голова правління ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5" Олександр Мінкович, слова якого наведено в документі.

"Це була копітка і тривала робота з покращення нормативно-правових основ функціонування на енергетичному ринку підприємств, які для генерації використовують природний газ. Окремі слова щирої подяки особисто міністру енергетики Герману Галущенку, якому спільно з його відомством, разом із Укренерго та НКРЕКП вдалося в цей складний для країни час фактично перезапустити механізм генерації для вітчизняних виробників", - наголосив Мінкович.

За його словами, Харківська ТЕЦ-5 отримала можливість ввімкнути маневрові потужності блоку N1 та відновити надання послуги із забезпечення регулювання частоти та активної потужності в Об'єднаній енергосистемі України.

"Важливо, щоб до обопільної, партнерської роботи, покликаної забезпечувати стабільність нашої надзвичайно кризової та дефіцитної ділянки Північної енергосистеми, приєднався і "Нафтогаз Трейдинг". Тому що, наприклад, згідно з чинним договором, ми досі не маємо визначених лімітів фіксованого обсягу газу на червень. І говорити про планування та зрозумілу перспективу нашому підприємству на сьогодні вкрай складно", - зазначив голова правління "Харківської ТЕЦ-5".

Як повідомлялося, 3 травня ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5" призупинило виробництво електричної й теплової енергії через високу ціну на газ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА